MISSIE

Green Roof Initiative wil het dakenlandschap van de stad verbinden in één doorlopend groen ontwerp om: 

De bewoners van de omringende hoogbouw een groen uitzicht te geven (ipv uitzicht op een bitumen of kiezeldak). Onderzoek heeft aangetoond dat zicht op groen een positief effect heeft op het levensgeluk, gezondheid en stressnivo van mensen.

Meer ruimte te creëren voor natuur in de stad. De biodiversiteit gaat daarmee omhoog, maar ook heeft het een positief effect op de luchtkwaliteit, de hittestress en de waterberging

Meer daken geschikt te maken voor vergroening.Niet alle daken zijn bouwkundig geschikt voor traditionele groene daken. Het systeem van Green Roof Initiative is lichter waardoor er meer dakoppervlak gebruikt kan worden.

Een icoon in de stad in de stad te creëren. Iconen zorgen voor herkenbaarheid en verbinding. Om zo veel mogelijk mensen enthousiast te krijgen over groene daken is het belangrijk om ze niet versnipperd door de stad heen komen te liggen, maar dat ze visueel met elkaar verbonden zijn.

Van meer daken een (semi-) openbare ruimte te maken. In de stad is er een concurrentiestrijd om ruimte. Door daken toegankelijk te maken en er plekken te creëren waar het prettig is om te verblijven, wint de stad aan kwaliteit. 

Een positief effect op het stadsklimaat te hebben. Steden kampen met hittestress en regenwaterpieken. De planten in het systeem van Green Roof Initiative zorgen voor verkoeling en houden het regenwater langer vast.